Veelgestelde vragen
In de afgelopen jaren hebben we heel wat vragen beantwoord. We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact op te nemen.
Wij hebben verschillende koks en gaan bij een zieke kok altijd op zoek naar een andere kok.
Mocht dit niet lukken voor de afgesproken datum, dan verplaatsen we het diner naar een andere datum.
We streven er naar om een kok uit de buurt te sturen, maar soms komt het voor dat er op dezelfde dag meerdere partijen in één regio staan. Dan moeten we een kok inzetten die wat verder weg komt. Voor u heeft dit overigens geen prijsconsequenties.
Al onze koks zijn opgeleid, hebben de benodigde papieren en ervaring in een restaurantkeuken. Daarbij heeft een aantal gewerkt in sterrenrestaurants. We hanteren een strenge kwaliteitsnorm waar al onze koks zich aan moeten houden. Zeker ook qua hygiëne.
Ja. Op de factuur wordt BTW uitgesplitst in 9% en 21% BTW.
Ja en nee. Bij u thuis heeft een kok niet de mogelijkheden om voor iedereen wat anders te koken. Daarom moeten we vooraf ook weten wat u als groep wilt eten. Maar uiteraard kunnen we rekening houden met het feit dat mensen bijvoorbeeld geen vis lusten, vegetarisch zijn of vanwege geloofsovertuiging bepaalde ingrediënten niet mogen eten. Voor hen maken we dan graag wat anders gebaseerd op de gerechten van de andere gasten.
Ze mogen uiteraard mee eten met de volwassenen. We kunnen voor hen halve porties maken of een speciaal kindermenu.
Nee. Dat is het fijne aan een thuisdiner. U kunt zo lang als u wilt natafelen. We beginnen uiteraard wel met het opruimen van de keuken zodra wij de laatste gang hebben gepresenteerd en zullen vervolgens de tafel afruimen. Zodra alles schoon is, zullen wij vertrekken en kunt u nog rustig blijven zitten met uw gasten.
Nee. Afhankelijk van de complexiteit van het diner, neemt hij een keukenhulp of bedieningslid mee. Meestal is dit vanaf ongeveer 7 à 8 personen.
Nee. Wij nemen alles zelf mee. We maken alleen gebruik van uw keukenapparatuur. Alle kookbenodigdheden, bestek, servies, servetten en glazen (bij wijnarrangement) nemen we mee.
Zeker niet. Daarom rekenen we in sommige gevallen ook af per geopende fles. Uw gasten kunnen dan een ronde overslaan of een kleinere hoeveelheid nemen. Of een glaasje extra natuurlijk.
Jazeker. Onze koks zijn gewend dat er wordt meegekeken, dat ze op de foto worden gezet en dat hen recepten worden ontfutseld. En dat is precies waarom ze het thuis koken zo leuk vinden.
Ja. U kunt met de kok ter plaatse nog overleggen welk schema wordt aangehouden. Wanneer u tussen twee gangen door de kinderen op bed wilt brengen, is dit geen enkel probleem.
Jazeker. Wanneer u dit vooraf kenbaar maakt houden we daar rekening mee.
Ja. We hebben in dat geval alleen mailcontact. Desnoods parkeren we de auto even om de hoek of komen we wat eerder zodat alles klaar staat.
Eigenlijk kunnen we al prima uit de voeten als er een fornuis en een oven is. We redden ons in studentenkamers, vakantiehuisjes en flats.
Dat hangt af van de aantallen. Bij een tafeldiner en walking dinner is 10 wel het minimum. Een proeverij of thuisdiner kunnen we wel voor minder mensen maken. Afhankelijk van het aantal, kan het zijn dat we een kleine toeslag moeten rekenen. Dit om de uren van de kok te compenseren. Vraag dus altijd een offerte wanneer het om minder deelnemers gaat dan het aangegeven minimum.